Są prostą i smakowitą przekąską niewymagającą wyszukanych składników.
Składniki (2 porcje):
4 małe pomidory lima
pół paczki sera typu feta
oliwa z oliwek, grubo mielony czarny pieprz
kilka nieobranych ząbków czosnku
Wykonanie:
Pomidory wydrążamy łyżeczką. Nadziewamy fetą i posypujemy pieprzem. Polewamy oliwą farsz i smarujemy nią całe pomidory i ząbki czosnku. Pomidory i ząbki czosnku układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok. 30 min. w temp. 200 st. C. Gotowe pomidory i czosnek wyjmujemy z naczynia, nakładamy na talerz i polewamy sosem, który powstał w naczyniu w trakcie pieczenia.
Danie możemy zaserwować ze świeżą bagietką i garścią oliwek.
Smacznego!
uwielbiam takie ciekawe wariacje z pomidorami:)
OdpowiedzUsuńŚliczne zdjęcia i wspaniały pomysł!
OdpowiedzUsuńPysznie tu - pozdrawiam serdecznie:)
Połączenie rewelacyjne, a jeszcze teraz, kiedy pomidory są tak naprawdę najlepsze, musi smakować wyjątkowo pysznie!
OdpowiedzUsuńTaka prosta i oczywista potrawa,gratuluję pomysłowości. Piękne zdjęcie.
OdpowiedzUsuńproste a pyszne ! rewelacja aż ślinka cieknie
OdpowiedzUsuń