niedziela, 23 września 2012

Pasta z wędzonej makreli, jajek i awokado

Naszą ulubioną pastę z makreli postanowiliśmy nieco odmienić i dodać do niej awokado. Jest to ciekawe połączenie smakowe.




Składniki (6 porcji):
pół dojrzałego awokado
1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek kiszony
2 łyżeczki soku cytryny
2 łyżki jogurtu, łyżeczka majonezu
szczypta soli i białego pieprzu

Wykonanie:  
Awokado, jajka  i ogórek kroimy z kosteczkę. Zalewamy sokiem z cytryny. Z ryby usuwamy ości i skórę. Dodajemy do miski i mieszamy wszystkie składniki. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt i majonez i mieszamy całość. Podajemy z ciemnym pieczywem i kiełkami.
Smacznego!

4 komentarze:

  1. doskonała kompozycja smaków, z makrelą wędzoną awokado, super:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super zestawienie: pasta i własny chleb na zakwasie. Pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  3. polecamy....wszyscy sylwestrowi goście chwalili ;-)

    my to podalismy na krakersach...pasty nie solilismy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy za miłe komentarze. Cieszymy się że gościom smakowało!

      Usuń