pół dojrzałego awokado
1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek kiszony
2 łyżeczki soku cytryny
2
łyżki jogurtu, łyżeczka majonezu
szczypta soli i białego pieprzu
Wykonanie:
Awokado, jajka i ogórek kroimy z kosteczkę. Zalewamy sokiem z cytryny. Z ryby usuwamy ości i skórę. Dodajemy do miski i mieszamy wszystkie składniki. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt i majonez i mieszamy całość. Podajemy z ciemnym pieczywem i kiełkami.
Smacznego!
Smacznego!
doskonała kompozycja smaków, z makrelą wędzoną awokado, super:)
OdpowiedzUsuńSuper zestawienie: pasta i własny chleb na zakwasie. Pychota :)
OdpowiedzUsuńpolecamy....wszyscy sylwestrowi goście chwalili ;-)
OdpowiedzUsuńmy to podalismy na krakersach...pasty nie solilismy
Dziękujemy za miłe komentarze. Cieszymy się że gościom smakowało!
Usuń