Wariacja na temat roladki z ciasta francuskiego- we włoskim stylu. Lekka, chrupiąca i pachnąca ziołami.
Składniki (2 porcje):
opakowanie ciasta francuskiego
300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
ćwiartka papryki czerwonej i żółtej
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
przyprawy: oregano, bazylia, zielony pieprz, rozmaryn, papryka słodka, lubczyk
olej do smażenia
jajko
Wykonanie:
Mięso mielone podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekany czosnek, natkę i przyprawy. Chwilę smażymy, dodajemy paprykę. Podsmażamy. Gotowy farsz układamy na cieście i zwijamy w roladkę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do rozgrzanego do 200 stop. C. piekarnika i pieczemy ok. 20-25 min., aż roladka się zrumieni. Podajemy z sosem pomidorowym.
Smacznego!
Smacznego!
Secondi piatti

Genialny przepis. Wart wypróbowania na jakieś imprezie towarzyskiej lub eleganckim przyjęciu. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękujemy, pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuń