Łosoś i sałatka to lekkie danie. Polecamy osobom dbającym o linię.
Składniki (2 porcje):
2 filety z łososia
marynata:
łyżka miodu
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z mandarynki
koperek
sól, pieprz
sałatka:
1/4 główki sałaty lodowej
garść pomidorków koktajlowych
figa
dressing:
sok z mandarynki, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka octu z białego wina,
szczypta chilli, sól, pieprz
Wykonanie:
Łososia marynujemy 30 min. Zamarynowaną rybę zawijamy w folię aluminiową i grillujemy 12 min. Przygotowujemy sałatkę. Sałatę i pomidorki kroimy, figę obieramy ze skórki i kroimy. Mieszamy składniki dressingu i polewamy sałatkę. Mieszamy do czasu, aż pomidorki puszczą sok.
Gotową rybę podajemy z sałatką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz