Składniki (1 porcja):
pierś z kurczaka
mały burak
30 g fety
łyżka chrzanu tartego
sól, pieprz, papryka słodka
Wykonanie:
Buraka gotujemy w skórce do miękkości. Studzimy, obieramy i kroimy w paski. Pierś z kurczaka rozbijamy przez folię na grubość około pół centymetra. Lekko solimy i pieprzymy z obu stron. Wewnętrzną stronę nacieramy dokładnie chrzanem. Układamy paski buraka oraz fetę pokrojoną w kostkę. Zawijamy w roladkę. Następnie układamy roladkę na dużym kawałku foli spożywczej. Całość zawijamy w szczelny "cukierek". Gotujemy na parze ok. 13-15 min. Wyciągamy z folii, dekorujemy zielonym pieprzem oraz słodką papryką. Roladki są naprawdę pyszne.
Smacznego!
a wiesz, że ciekawy ten Twój pomysł, skoro jem pieczeń mięsną z ćwikłą i chrzanem i bardzo mi smakuje, to czemu nie zrobić kurzego cyca z ćwikłą...
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, nigdy nie nadziewałem niczego burakami
OdpowiedzUsuń