Tuńczyk i makaron to świetne połączenie.
150 g makaronu ryżowego
puszka tuńczyka w sosie własnym
400 g świeżego szpinaku
kilka zielonych oliwek i rzodkiewek
2 ząbki czosnku
gałka muszkatołowa,
masło, oliwa z oliwek
potarty ser Mimolette
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę. Dodajemy posiekany czosnek i szpinak. Przyprawiamy gałką. Smażymy ok. 3 min. Dodajemy tuńczyka, pokrojone oliwki i rzodkiewkę. Przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron mieszamy ze szpinakiem. Wykładamy na talerz, posypujemy serem.
Smacznego!
baaaaaaaaaaaaardzo zachęcająco i smakowicie wygląda :) !!!
OdpowiedzUsuńa żółte to papryka ?
Dzięki! To zółte to ser:)
OdpowiedzUsuńrobił ktoś ze zwykłym makaronem?
OdpowiedzUsuń