środa, 12 października 2011

Burak orientalny. Sałatka

Burak ma piękny kolor i słodki smak. Świetnie komponuje się z żółtą fasolką i lekkim dressingiem. Fajna przystawka lub dodatek do dań:)

 















(Przepis dla 2 osób)
1 burak
garść kiełków fasoli mung
garść fasolki szparagowej zółtej
3 małe rzodkiewki
szczypta prażonego sezamu

dressing:
2 łyżki oleju arachidowego
łyżka octu balsamicznego
łyżeczka miodu
szczypta chilli w proszku

Buraka gotujemy do miękkości. Fasolkę gotujemy tak, aby pozostała chrupka. Buraka, fasolkę i rzodkiewkę kroimy w słupki. Łączymy składniki dressingu. Pokrojone warzywa wrzucamy do miski razem z kiełkami i polewamy dressingiem. Mieszamy dokładnie i układamy na talerzu. Dekorujemy prażonym sezamem. Smacznego!

Przepis dodajemy do akcji:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz