środa, 12 października 2011

Grillowany filet z kurczaka. Sałatka z mango

Do grillowanego mięsa pasuje sałatka. Kolorowa i smaczna. Może być z mango. Właśnie...

sałatka z mango grillowany filet z kurczaka
Składniki (2 porcje):
pierś z kurczaka  
marynata: tymianek, papryka słodka, czosnek granulowany, oregano, bazylia, sól, olej rzepakowy

sałatka:
pół kapusty pekińskiej
4 rzodkiewki
1 owoc mango
szczypta posiekanego koperku

dressing:
łyżeczka miodu
3 łyżki oleju z pestek winogron
3 łyżki octu z białego wina
sól, pieprz

Wykonanie:
Składniki marynaty mieszamy. Mięso delikatnie rozbijamy i łączymy z marynatą. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Grillujemy 5 minut z każdej strony. Przygotowujemy sałatkę. Kapustę kroimy na paski, rzodkiewkę w plastry, mango w kostkę. Mieszamy z dressingiem z oleju, octu i miodu z dodatkiem przypraw. Posypujemy koperkiem. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz