Klasyka w innym wydaniu :) Szybka i prosta w przygotowaniu.
Składniki (2 porcje):
2 filety ulubionej ryby
łyżka ziół prowansalskich
sól, pieprz
3 średnie marchewki
1 pietruszka
sól, pieprz
3 średnie marchewki
1 pietruszka
200 ml bulionu warzywnego
100 g mrożonego zielonego groszku
100 g mrożonego zielonego groszku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sok z połowy cytryny
Wykonanie:
Rybę doprawiamy solą i pieprzem oraz nacieramy ją ziołami. Marchewkę i pietruszkę kroimy w półksiężyce.
Warzywa podsmażamy na rozgrzanej patelni, aż lekko się zrumienią. Podlewamy bulionem, dodajemy groszek, przykrywamy i dusimy ok. 10 min. Następnie dodajemy koncentrat. Na warzywach układamy rybę, ponownie przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 5-6 min. Zdejmujemy z palnika, polewamy sokiem z cytryny i danie jest gotowe do podania.
Smacznego!
Smacznego!
UWIELBIAM rybe po grecku i jadam ja na zimno, uwielbiam sos pomidorowy i cebule.To moja ulubiona wersja. Niektórzy jadają ja na ciepło, ja jednak uważam,że prawdziwa ryba jest taka jaką ja lubię. Mimo to, wasza wersja bardzo mi się podoba i może bym ją inaczej nazwała,żeby było wiadomo o jaką rybę chodzi, ale chętnie bym spróbowała i jeśli uda mi się to w najbliższym czasie to zrobię.
OdpowiedzUsuńfantastyczne, wyproboje
OdpowiedzUsuń