sobota, 18 lutego 2012

Hamburgery wieprzowe

Czy jest ktoś, kto nie lubi domowych hamburgerów? My je uwielbiamy! :)


Składniki (2 porcje):
200 g mielonej wieprzowiny
przyprawy: czosnek granulowany, słodka i ostra mielona papryka, majeranek
2 bułki do hamburgerów
2 plastry żółtego sera
ogórek konserwowy
mieszanka sałat
ketchup
sól, pieprz

Wykonanie: 
Do mięsa dodajemy przyprawy oraz sól i pieprz. Formujemy dwa hamburgery (ok. 1 cm grubości), owijamy je folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 min. Po wyjęciu z lodówki, smażymy burgery na złocisty kolor. Opiekamy połówki bułek do hamburgerów. Układamy kolejno, bułkę, mieszankę sałat, burgera, ser, pokrojonego w plastry ogórka, ketchup i przykrywamy. I zajadamy:) 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz