Jajko jest idealne na śniadanie. Można podać je na różne sposoby, ale zawsze jest tak samo smaczne i pożywne. Potrzebne mu są tylko odpowiednie dodatki, aby wyglądało niebanalnie. Ciekawym dodatkiem do jajka sadzonego lub jajecznicy jest czerwona papryka, która w połączeniu z jajkiem robi się niezwykle słodka.
Do smażenia jajka używaliśmy modnych ostatnio foremek silikonowych:)
Składniki (1 porcja):
1 jajko
łyżka pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
łyżeczka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz biały
1 duża kromka ulubionego chleba (u nas razowy)
listek sałaty masłowej
twarogowy serek do smarowania kanapek o smaku ziołowym
odrobina masła do smażenia
Wykonanie:
Jajo mieszamy z papryką i szczypiorkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle używając foremki. W tym czasie podgrzewamy w tosterze chleb i gotowy smarujemy serkiem. Nakładamy sałatę i jajko - gotowe!
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz