Szukając ciekawego przepisu na makaron z brokułami natrafiliśmy na połączenie ryby i brokuła, które wydawało się dość dziwne, ale intrygujące. Przygotowując to danie mieliśmy trochę wątpliwości czy będzie smaczne- ale niepotrzebnie. Sam zapach już nas zachęcił, a smak okazał się fantastyczny. Na pewno będziemy powtarzać to danie. Polecamy serdecznie:)
Składniki (2 porcje):
200 g makaronu paccheri (lub innego dużego makaronu np. conchiglioni)
pół małego brokuła
1 ząbek czosnku
szczypta pieprzu cayenne
3 fileciki anchois
szczypta białego pieprzu (świeżo startego lub utłuczonego w moździerzu)
szczypta soli do gotowania wody
oliwa z oliwek do smażenia
potarty ser grana padano (opcjonalnie)
Wykonanie:
Całość posypaliśmy potartym serem grana padano-chociaż tego nie było w oryginalnym przepisie-ale nie mogliśmy się powstrzymać!
Smacznego!
Na podstawie przepisu z książki Makaron A.Wolter.
mmmm ale ten sosik musi byc pyszny :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy- zachęcamy do spróbowania
OdpowiedzUsuń