sobota, 28 stycznia 2012

Schab z boczniakami i warzywami

Pomysł na boczniaki w chińskim stylu. Szybko i smacznie. 

Składniki (2 porcje):
200 g schabu
4 boczniaki
pół białej rzodkiewki
1 mała marchewka
1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka sosu grzybowego
Przyprawy: łyżeczka tymianku, łyżeczka chilli
olej do smażenia

Wykonanie: 
Schab rozbijamy na grubość ok. 5 mm, nacieramy przyprawami i kroimy w paski. Warzywa i grzyby kroimy w słupki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy sosy i chwilę dusimy. Na drugiej patelni mocno rozgrzewamy olej, smażymy schab po minucie z każdej strony. Mięso wrzucamy do warzyw, wszystko mieszamy i podajemy.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz