Składniki (2 porcje):
0,5 l bulionu drobiowego
2 ząbki czosnku
3 łodygi selera naciowego obranego z włókien
250 g suszonego grochu wcześniej ugotowanego
350 g zielonego mrożonego groszku
pieprz, natka pietruszki, potarta mozzarellaolej do smażenia
Wykonanie:
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekany czosnek i pokrojony seler naciowy. Smażymy do przyrumienienia i zalewamy bulionem. Dorzucamy ugotowany groch i zielony groszek. Gotujemy ok. 5 min. i miksujemy. Doprawiamy pieprzem, natką pietruszki i potartą mozzarellą.
Smacznego!
Przepis pochodzi z książki Pascala Brodnickiego Po prostu mi to ugotuj i został nieznacznie zmodyfikowany:)
Przepis pochodzi z książki Pascala Brodnickiego Po prostu mi to ugotuj i został nieznacznie zmodyfikowany:)
Czyli jednym slowem zupa podwojnie groszkowa. Robie podobna i wlasnie tak ja nazywam.
OdpowiedzUsuńmozarella i groszek moje ulubione połączenie :)
OdpowiedzUsuńa do tego pieknie wygląda