Polecamy wszystkim lubiącym lekkie, beztłuszczowe - ale sycące dania. Potrawa jest smaczna również na zimno.
Składniki (2 porcje):
2 papryki czerwone
100 g kaszy kuskus
65 g wędzonego pstrąga
szczypta posiekanej natki pietruszki
pomidor
2 ząbki czosnku posiekane
sok z połówki cytryny
pomidor
2 ząbki czosnku posiekane
sok z połówki cytryny
Przyprawy: (po szczypcie) sezam, bazylia, rozmaryn, tymianek, kolendra, kurkuma, papryka słodka, sól, pieprz kolorowy
Wykonanie:
Wykonanie:
Odcinamy górę od papryk, wydrążamy i solimy w środku. Pozostawiamy na 15 min. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę rybę, pomidora bez skórki- również pokrojonego w kostkę, natkę pietruszki, czosnek, przyprawy oraz sok z cytryny. Całość mieszamy i nadziewamy papryki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop. C., na ok. 20-30 min. w zależności od wielkości papryk.
Podajemy z sosem pomidorowym lub jogurtowym.
Smacznego!
Przepis na papryki jest zainspirowany programem Jakubiak w sezonie 2, a dokładnie przepisem Pieczona papryka faszerowana kuskusem i wędzoną rybą.
Podajemy z sosem pomidorowym lub jogurtowym.
Smacznego!
Przepis na papryki jest zainspirowany programem Jakubiak w sezonie 2, a dokładnie przepisem Pieczona papryka faszerowana kuskusem i wędzoną rybą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz