Składniki (2 porcje):
2 małe piersi z kaczki lub 1 duża
puszka pomidorów
10 czarnych oliwek
4 ząbki czosnku
1 łyżka ziół prowansalskich
70 g krótkiego makaronu
oliwa do smażenia
Wykonanie:
Kaczkę gotujemy we wrzątku przez 5 min. Wyciągamy, zdejmujemy skórę i kroimy w cienkie plastry. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek oraz pokrojone kawałki mięsa. Smażymy przez kilka minut, dodajemy pomidory i zioła. Mieszamy, zmniejszamy ogień do minimum, przykrywamy i dusimy ok. 1 godziny. Dodajemy oliwki, które były uprzednio przekrojone wzdłuż. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe danie podajemy z makaronem.
Smacznego!
Smacznego!
ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńwypocznijwpolsce