środa, 4 lipca 2012

Curry. Kurczak, pieczarki i cukinia

Proste curry z łatwo dostępnych składników. Ma ładny kolor i niezwykły zapach. Smak również jest obłędny. Polecamy!

Składniki (2 porcje):
200 g fileta z kurczaka
200 g pieczarek
pół cukinii
mąka pszenna
pół łyżeczki pieprzu cayenne
3 łyżeczki mieszanki curry
łyżka oleju arachidowego do smażenia
po łyżeczce świeżej natki pietruszki i oregano
100 ml wody

Wykonanie: 
Kurczaka kroimy na cienkie paski. Posypujemy połową curry i obtaczamy w mące. Pieczarki i cukinię kroimy na plastry. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy kurczaka i smażymy kilka minut, aż się zacznie rumienić. Dodajemy cukinię i pieczarki oraz resztę przypraw i ziół. Smażymy ok. 5 min. Wlewamy wodę i całość dusimy, aż woda odparuje i sos lekko zgęstnieje. Podajemy w miseczce. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz