sobota, 24 września 2011

Zapiekany schabowy z pieczarkami i serem

Proste i sycące danie. 

Zapiekany schabowy
Składniki (1 porcja):
plaster schabu (ok. 150 g)
2 pieczarki
2 ząbki czosnku
100 g ulubionego sera żółtego
łyżeczka słodkiej papryki
jajko, mąka, bułka tarta
sól, pieprz
szczypiorek

Wykonanie:
Rozbijamy kotlet (ok. 4-5 mm), nacieramy roztartym czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stop. C. 
Panierujemy. Smażymy na złoty kolor, odstawiamy. Pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy i kładziemy na kotlet. Posypujemy serem, szczypiorkiem i zapiekamy ok. 10 min. dopóki ser się nie zrumieni.
Serwujemy i się zajadamy :) 
Smacznego!

1 komentarz: